Obrázek školy

Školní výlet 1. – 4. ročníku do Rožnova pod Radhoštěm

V pátek 24. 6. 2016 si žáci 1. – 4. ročníku užili společný výlet do Rožnova pod Radhoštěm.

Nejprve nás čekala prohlídka Valašského muzea v přírodě, kde jsme si ve „Valašské dědině“ prohlédli, jak lidé dříve žili, bydleli, hospodařili, pracovali, učili se… Viděli jsme ukázku předení, výroby košťat, navštívili jsme školní budovu i mlýn a pohladili si domácí zvířata.

Poté jsme se přesunuli i s našimi průvodci na Ranč Bučiska. Tam nás čekal výborný oběd, chvilka relaxace v areálu na atrakcích pro děti a pak již zábavný program, který nám přichystali animátoři „Výletníků – Rožnov“. Děti byly rozděleny do několika družstev a vyzkoušely si například „rybolov“, střílení z kuší či jízdu na koni.

Nakonec nás čekala ještě dobrodružná cesta pohádkovým lesem, na které jednotlivá družstva mohla získat další cenné body a navíc se nám podařilo objevit poklad! Na závěr bylo vyhodnoceno nejúspěšnější družstvo, byly rozdány ceny a my jsme se vydali na cestu domů.

Přes vedro, které nás tento den provázelo, se nám výlet skutečně vydařil a v dobré náladě jsme překonali i vysoké teploty a dlouhou cestu autobusem.

<< Zpět