Obrázek školy

28.06.2024 – Slavnostní ukončení školního roku

V pátek 28. června jsme dostali vysvědčení a rozešli jsme se na prázdniny. Mateřská škola a školní jídelna zůstávají v provozu do pátku 26. července. Do školy se vracíme v pondělí 2. září. Loučení ani letos nebylo lehké…

Po závěrečném shrnutí celého školního roku byli paní ředitelkou oceněni žáci, kteří si svou mimořádnou a vzornou reprezentací v soutěžích vysloužili ředitelskou pochvalu:

  • Kateřina Komárková – za reprezentaci školy ve sportovních soutěžích
  • Kryštof Kamrád – za reprezentaci školy ve vědomostních soutěžích
  • Mikuláš Chrobaczek – za reprezentaci školy ve vědomostních soutěžích a práci pro školu
  • Jan Stoček – za reprezentaci školy ve vědomostních soutěžích a práci v třídním kolektivu

Kateřina a Jan také získali titul SPORTOVEC ROKU!

Dále byla poukázkami (věnovanými Spolkem rodičů) oceněna další spousta našich žáků.

Vyhodnocena byla také soutěž ve sběru papíru:

  1. místo – třída 7. B
  2. místo – třída 6. B
  3. místo – 1. třída

Nejlepšími sběrači pak byli Marek Fabián a sourozenci Eliáš a Gabriel Merička.

Dále byli oceněni plnitelé letošního 6. ročníku Čtenářské výzvy – nejprve ti, kterým se podařilo splnit více než polovinu z 10 bodů, a poté úspěšní plnitelé celé ČV:

Marie Kašná, David Nevřela, Petra Kašná, Simon Pleva, Amálie Červinková, Markéta Musilová, Valentýna Marková, Rozálie Kamrádová, Sofie Anna Náhlíková, Theo Pleva, Viktorie Nováková, Sabina Zajíčková, Jan Stoček, Richard Marzoll, v kategorii externistů také paní Jana Nevřelová a Renata Řádková, z učitelů Monika Slivková, Marie Hájčíková, Helena Musilová, Petra Konečná a Olga Stuchlá.

Další část slavnostního ukončení školního roku pak již patřilo loučení. Jako první jsme se rozloučili s dlouholetou a věrnou členkou Zlatonek – Sabinou Zajíčkovou.

Pak již přišlo na řadu opravdu krásné loučení s žáky 9. ročníku, které před celou školu předvedli prvňáčci a druháčci (neboť počet samotných prvňáčků by letos nestačil). Proslov Sabiny a Jana byl nezapomenutelný a trefný. Nezbývá, než jim popřát, ať je jejich cesta vede dál za štěstím a spokojeností.

Naposled jsme se pak s těžkým srdcem rozloučili s naší opravdu dlouholetou kolegyní a dalo by se říci součástí naší školy – s Mgr. Marií Hájčíkovou, která zde působila jako učitelka neskutečných 45 let. Do zaslouženého odpočinku jí přejeme především hodně zdraví, ale také elánu a radosti ze života 🙂

Po závěrečných slovech pana starosty a O. Vlastimila jsme se již vydali do tříd pro plody své práce a deváťáci na Obecní úřad pro slavnostní převzetí posledního vysvědčení ze základní školy.

 

<< Zpět