Obrázek školy

10.11.2023 – Znáš svůj kraj?

Již po třetí se naše škola zúčastnila soutěže Znáš svůj kraj, kterou pořádá Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství AHOL v Ostravě. A letos jsme zabodovali!

Téma letošního ročníku znělo: Po stopách technických památek Moravskoslezského kraje.

Naši školu reprezentoval tým deváťáků ve složení: Tatiana Dubělčíková, Sabina Zajíčková, Jan Pekárek a Jan Stoček.

Jednotlivá soutěžní družstva se postupně vystřídala u vědomostního kvízu, odprezentovala svůj připravený školní výlet, na základě indicií musela uhodnout technické památky v Moravskoslezském kraji, poznávala technické objekty a lokality. A protože soutěž probíhá na gastronomické škole, museli soutěžící na jednom stanovišti namíchat drink a pojmenovat ho, na dalším poznávali regionální pokrmy.

Ve velké konkurenci ostravských škol jsme obstáli na jedničku. Ve třech hodnocených disciplínách obsadili naši žáci 1. místo! V zeměpisném kvízu zaměřeném na cestovní ruch Moravskoslezského kraje získala nejvíce bodů Sabina Zajíčková, další první místo získali naši žáci za zpracování školního výletu prostřednictvím prezentace na téma „Po stopách technických památek Moravskoslezského kraje“ a absolutní vítězství bylo naše!

Naši deváťáci si zaslouží pochvalu za velké nasazení, reprezentaci naší školy a samozřejmě za vítězství. Díky celému týmu!

<< Zpět