Obrázek školy

04.10.2023 – Soutěže „Bricks Game“ a „Bridge Builder Game“

Ve středu 4. 10. se dva týmy složené z řad osmáků a deváťáků za doprovodu p. učitele Musily vypravily na Střední školu průmyslovou stavební, aby zde reprezentovaly naši školu v soutěžích s tajemnými názvy “Bricks Game” a “Bridge Builder Game”. Jedná se o soutěže z prostředí stavařů.

Soutěž “Bricks Game” je architektonická soutěž, ve které měl každý tým k dispozici kostky CHEVA. Téma bylo zasvěceno letošnímu Halloweenu: “Adam’s Family House”.

Úkolem bylo postavit model “strašidelného” domu z kostek, které měl tým k dispozici. Žáci si mohli přinést i doplňky, které umocní dojem. Kritéria hodnocení byla: architektura, vzhled stavby a nápaditost.

Ve druhé soutěži “Bridge Builder Game” bylo úkolem soutěžících postavit ze špejlí, 60 cm provázku a s použitím tavné pistole most. Most musí překlenout mezeru o délce 60 cm mezi dvěma stoly, tj. most musí být delší, aby ho bylo možno volně uložit na stoly. Jednotlivé mosty jsou zváženy a podrobeny zátěžové zkoušce, při které se měří maximální zatížení, které most snese až do své destrukce. Vypočítá se poměr: maximální zatížení/váha mostu. Mosty s nejvyšším poměrem vítězí.

A jak to celé dopadlo? V soutěži “Bricks Game” naši architekti ve složení Šimon Slavík, Oliver Nevřela, Kryštof Gřeš a Theo Pleva z osmé třídy, stylově zamaskováni do kostýmů Adamsovy rodiny, obsadili krásné 8. místo z 25 týmů.

V soutěži “Bridge Builder Game” náš tým stavařů z devátých tříd ve složení Sabina Zajíčková, Mikuláš Chrobaczek, Sofie Zetochová a Jakub Bajgar obsadili krásné 7. místo z 20 týmů.

Za odměnu měli soutěžící možnost vyzkoušet si profesionální simulátor bagrů Volvo, který slouží jako trenažér pro výuku bagristů ve firmě Strabag – což byl pro všechny jistě velmi netradiční zážitek 🙂

Všem blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci!

<< Zpět