Obrázek školy

05.09.2023 – Deváťáci na raftech

Hned v úterý 5. 9. vyrazili naši deváťáci na sjezd řeky Opavy na raftech. Ve slohu pak o svém zážitku napsali mimo jiné i tyto práce:

V úterý 5. září se žáci 9. ročníku zúčastnili sjezdu řeky Opavy na raftech. V 8:36 vyjeli vlakem z Chuchelné do Kravař, kde se následně pěšky přesunuli k řece. Po krátkém bezpečnostním poučení si na sebe navlékli záchranné vesty, vybrali si správnou velikost pádla a společně s dalšími čtyřmi či pěti členy posádky a instruktorem naskočili do raftu.

Plavba byla skvělá, plná bojů, vody, a dokonce i zpěvu.

Počasí nám vyšlo nejlépe, jak to šlo, takže jsme nemuseli mrznout. Po asi třech hodinách a jedenácti kilometrech jsme se doplavili do Háje ve Slezsku, kde jsme si udělali krátkou zastávku v místní restauraci a občerstvili se. Poté jsme se vydali na vlakové nádraží.

Během zpáteční cesty byli už všichni unavení. Měli jsme za sebou úžasný den plný nezapomenutelných zážitků.

(Jan Stoček, 9.B)


Hned druhý školní den, tedy 5. září, se konal výlet na raftech, kterého se zúčastnili žáci devátého ročníku s paní učitelkou Romanou Peterkovou a Evou Ostárkovou.

Žáci se v ranních hodinách vydali vlakem z Chuchelné do Kravař a poté se pěšky přesunuli k řece Opavě. U řeky na ně čekali instruktoři, kteří je poučili o bezpečnosti. Poté se všichni žáci rozdělili do skupinek a následně mohli vyplout.

Počasí vyšlo. Byl krásný slunečný den, proto si mohli žáci nejen zablbnout, ale mohli se také vykoupat. Během plavby si všichni užívali klid a nádherné přírodní scenérie. Na trati je také čekala překážka v podobě spadlého stromu a dva jezy, kvůli kterým museli žáci přenášet rafty.

Po několika hodinách plavby, kdy už byli žáci vyčerpaní, si zašli do restaurace v Háji ve Slezsku, kde se občerstvili limonádou a vychutnali si svoje svačinky. Během posezení si žáci povídali o zážitcích a sdíleli své dojmy z plavby.

Celý výlet doprovázela příjemná atmosféra. Deváťáci si tento den náramně užili.

(Rozárie Juchelková, 9.B)


<< Zpět