Obrázek školy

Čtenářská výzva 23/24

ČTENÁŘSKÁ VÝZVA 2023/2024

 

Nejprve si shrňme, o co ve ČV jde:

Čtenářská výzva je aktivita, při které se snažíš najít a přečíst 10 knih, které splňují vyhlášené body čtenářské výzvy. Je to dobrovolná a čestná aktivita!!!

Knížky si vybíráš sám podle svého zájmu, chuti, čtenářských dovedností… Tvým úkolem je však vybranou knihu si skutečně v tomto školním roce přečíst (lze započítat i knihy čtené o letních prázdninách).

Aktivita je zaměřena na čest a poctivost každého čtenáře a na Tvou snahu o splnění výzvy pro vlastní dobrý pocit 🙂

Úspěšné plnitele ČTENÁŘSKÉ VÝZVY však drobná odměna samozřejmě nemine…

 

Za každý splněný bod ČV dostaneš 

malou jedničku z češtiny do eŽK 🙂

 

I letos otevíráme kategorii EXTERNISTŮ z řad rodičů či již vyšlých žáků! Pokud Vás láká se výzvy zúčastnit, kontaktujte mě na e-mailové adrese musilova@zschuchelna.cz nebo osobně 🙂

Samozřejmě se mohou ve své speciální kategorii zapojit i PRVŇÁČCI S RODIČI (prarodiči) společným čtením knížek – třeba na dobrou noc 🙂 Pro přihlášení do ČV i pro zapisování knih k bodům ČV mě pak také kontaktujte na výše uvedeném emailu nebo prostřednictvím eŽK.

Jak ČV funguje? Jaká jsou pravidla?

A jaké jsou letošní body Čtenářské výzvy 2023/2024???

 

 

Tak do toho, přihlaste se u paní uč. Musilové a přijďte si co nejdříve zapsat první knížku/knížky,

abyste mohli mít svou kartičku již brzy na nástěnce 🙂

 

 

Říjen 2023

Nástěnku máme konečně zpátky. První aktivní účastníci mají tedy již své kartičky s vyznačenými splněnými body na svém místě 🙂

Ne, nešálí Vás zrak, máme už i první dva úspěšné plnitele ČV 2023/2024!!! Již v polovině září splnili v těsném závěsu za sebou letošní čtenářskou výzvu Markéta Musilová ze 7.B a Theo Pleva z 8. ročníku!!!

Únor 2024

K dnešnímu dni – 29. 2. 2024 – má Čtenářskou výzvu 2024 zcela splněnou 6 čtenářů. Prozatím se zapojilo (přečtením a zapsáním alespoň jedné knihy) 6 učitelů a 34 žáků. 

Několik z nás se zaseklo na 1 (asi jediném) těžším bodě ČV – NEZNÁM AUTORA SE STEJNÝMI INICIÁLY jako je mé jméno! Co dělat?

Samozřejmě bude asi potřeba zapátrat na internetu, když už mám prohlédnutou knihovnu… Doporučuji stránky www.databazeknih.cz, kde můžete vyhledávat mezi opravdu bohatou paletou spisovatelů…

Pokud budete ve skutečné krizi, povoluji Vám v tomto případě zaměnit písmena v iniciálách (otočit je)…

Všechny knihy všech autorů samozřejmě ve školní knihovně nemáme, ale lze samozřejmě zapátrat v obecních či městských knihovnách, poprosit kamarády, kteří tam mají zřízenou členskou průkazku, případně zalovit v bazarech (na databázi je bazar také)…

V případě tohoto bodu prosím rodiče o spolupráci a vstřícnost 🙂

 

UZAVŘENO!!!

Čtenářská výzva 2023/2024 byla uzavřena 21. 6. 2024.

Letos se do výzvy přihlásilo 83 zájemců, jen 46 jmen pak však viselo na nástěnce – ti si přišli zapsat alespoň 1 knihu. 30 z nás dokázalo splnit více než polovinu bodů ČV (9 žáků bylo odměněno stylovou citátovou záložkou) – a celých 21 čtenářů se stalo úspěšnými plniteli 6. ročníku ČV. Vysloužili si poukázku do Knihcentra, kterou věnoval Spolek rodičů. Pět nejrychlejších plnitelů obdrželo navíc speciální školní záložku (tištěnou na naší školní 3D tiskárně panem učitelem Musilou).

Seznam všech úspěšných plnitelů ČV si můžete prohlédnout zde.

Přeji všem čtenářům i nečtenářům krásné léto

a již nyní se můžete těšit na další ročník Čtenářské výzvy 🙂