Obrázek školy

19.-21.06.2023 – Školní výlet 7. třídy do Jeseníků

V pondělí 19. 6. se také 7. třída vypravila na školní výlet do Jeseníků. 

Už samotná cesta do Karlova pod Pradědem byla plná zážitků při cestování vlakem. V Karlově jsme se ubytovali v turistické ubytovně U Ostřížka a vyrazili na průzkum okolí. Využili jsme možnosti workoutového hřiště s cvičebními prvky, zahráli jsme si discgolf a objevili krásu nedalekých skal. Večeři jsme si připravili sami díky možnosti vybavené kuchyně. Večer jsme strávili u ohně a chystali se na další den, kdy nás čekal tradiční výstup po Vodopádech Bílé Opavy.

Cestou jsme obdivovali krásy nejen okolní flóry, ale díky přítomnosti mladých biologů z říčanského Gymnázia jsme měli možnost pozorovat mimo jiné čolky horské, kteří jsou typickými bioindikátory prostředí neboli ukazateli čistoty životního prostředí. Těšili jsme se, že si dáme oběd na vysílači Praděd, kde nás mile překvapila výborná kuchyně. Po obědě jsme se vydali na další část túry směrem přes Ovčárnu do Velkého Kotle. Tato přírodní rezervace nás uchvátila svou monumentálností a jedinečností. Z Velkého kotle jsme se pustili podél říčky Moravice, která ve Velkém Kotli pramení, do Karlova na naše ubytování. Večer jsme strávili opékáním a již tradiční stezkou odvahy. Po ušlých 30 kilometrech nebyl problém jít spát trošku dříve, než jak je na školních výletech zvykem.

Další den bylo vstávání náročné, neboť jsme se museli vzbudit trošku dříve, abychom se stihli sbalit a dojít na autobus, který nás zavezl až do Bruntálu. Počasí bylo podmračené až deštivé, tak nám prohlídka krásného bruntálského zámku přišla vhod. Přestože se nám expozice moc líbila, všichni jsme se těšili na relaxaci ve Wellness centru Bruntál. S nadšením jsme také vyzkoušeli pobyt v páře, která je součástí sprchových komplexů u šaten. Na závěr jsme si zašli na oběd, kde si každý dal dle svých chutí a preferencí například kebab nebo tradiční český smažák. Závěrečná cesta domů byla ve znamení odpočinku a těšení se na spánek ve vlastní posteli.

<< Zpět