Obrázek školy

19.-21.06.2023 – Školní výlet 4. a 5. třídy

Ve dnech 19. – 21. června jeli žáci 4. a 5. třídy na školní výlet do Trojanovic.

V pondělí zavítali do Štramberka, kde si pochutnali na štramberských uších, došli ke věži Štramberské Trúby a navštívili miniZOO. Po programu ve Štramberku se vypravili na hotel Beskyd v Trojanovicích, kde  se ubytovali, dali večeři, zahráli pár her a unaveni šli spát.

Druhý den začal výbornou snídaní a s plnými břichy děti vyrazily na Pustevny. Nahoru do horského střediska je vyvezla lanovka, která skýtala krásný výhled po okolí. Žáci došli až k slavné soše Radegasta, kde si odpočinuli a dali svačinu. Zpátky dolů šli terénní cestou, „po svých.“

Po obědě vyrazili do lanového parku Tarzanie. Zde museli vynaložit obrovské úsilí, aby zvládli dojít cestu až k vysněnému cíli. Po tomto náročném programu si děti vybraly, zda si chtějí hrát míčové hry na víceúčelovém hřišti, zchladit se v potoce či jen odpočívat na dece.

Poslední den výletu začal Aquaparkem ve Frenštátě pod Radhoštěm. Osvěženi vodou si děti daly oběd a čekala je poslední zastávka v Rožnově pod Radhoštěm – Valašská dědina. Zde měli žáci možnost vidět krásné Muzeum v přírodě. Pan průvodce je seznámil a nechal nahlédnout do každodenního života lidí  valašské vesnice v období od konce 18. století do 50. let 20. století. Po zajímavém a naučném vyprávění, plni dojmů a zážitků, děti nasedly do autobusu objednaného dopravce,  který je dovezl až do Chuchelné a  Bělé.

Po celou dobu se o děti staraly paní učitelky Pavla Staňková, Nela Pavlíčková a Alena Němcová, které pro děti připravily a naplánovaly sice náročný, ale krásný výlet.

<< Zpět