Obrázek školy

18.10.2022 – Stavitelské soutěže „Bridge builder game“ a „Brick game“

V úterý 18. října 2022 vyrazily 4 týmy z řad žáků osmých a deváté třídy do Opavy na Střední průmyslovou školu stavební, aby se společně s žáky z 18 základních škol utkali ve dvou stavebních soutěžích.

Soutěže „Bricks Game“ se zúčastnilo 25 čtyřčlenných týmů. Cílem letošního ročníku bylo postavit z Cheva kostek co nejpěknější kostel. Výsledky týmů hodnotili dva učitelé a tři žáci specializace Pozemní stavitelství a architektura.

Soutěže „Bridge Builder Game“ se zúčastnilo 20 čtyřčlenných týmů, jejichž úkolem bylo postavit co nejlehčí most ze špejlí, který snese velké zatížení. Zatížení měřili žáci specializace Pozemní stavitelství a konstrukce.

Atmosféra soutěží byla velmi přátelská a všem se na soutěžích moc líbilo. A jaké byly výsledky? Nejlépe se umístil team Creeper, který z 20 týmů, které stavěly mosty, obsadil krásné 7. místo. Nutno dodat, že ani ostatní tři týmy neudělaly naší škole ostudu.

A jak zhodnotili výsledky naši soutěžící? „Teď už víme, jak na to a příští rok je vítězství naše“. Budeme jim tedy držet palce, ať se jim toto předsevzetí podaří naplnit.

<< Zpět